Audi Q7 slaat nieuwe wegen in

Volgende generatie Audi Q7 presenteert zich in 2014 volledig nieuw. Dat geldt voor zowel de technische basis als design.

Voor volgend jaar staat bij Audi een nieuwe Q7 op de agenda. De grote SUV uit de familie slaat compleet nieuwe wegen in en wordt niet alleen veel lichter, maar zet ook de standaard in het nieuwe Audi-design. De Audi crosslane coupé concept is letterlijk een kleine voorbode.

De huidige Q7 zag in 2008 het licht. Terwijl zijn stalgenoten Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg inmiddels al lang en breed nieuw in de showroom staan, heeft Audi in de levensloop alleen een facelift doorgevoerd. Reken maar dat Audi volgend jaar zijn slag zal slaan. Wie nog eens de crosslane concept uit de Autosalon van Parijs 2012 onder de loep neemt, ziet wat de heren bij Audi in gedachten hebben.

Aluminium
Audi is allereerst van plan de nieuwe Q7 door intensief gebruik van aluminium flink af te laten slanken. Het merk heeft zelf al ruime ervaring met de toepassing van het lichtgewicht materiaal en als er één auto is die dat nodig heeft, is de Q7 het wel. Al was het ook om tradities zeker te stellen én Range Rover achterna te zitten. Wij verwachten ongeveer hetzelfde massa verlies: 300-400 kg. Of Audi net als bij de crosslane coupé voor het space frame ook gebruik maakt van koolstof- of glasvezel versterkt kunststof (CFRP en GFRP) is nog niet bekend. Die materialen zijn nog erg prijzig.

In- en exterieurdesign
Evenmin onbelangrijk is het tweede pad dat de nieuwe Q7 bewandelt: het opperhoofd in de familie zal ook het nieuwe Audi-design gaan vertegenwoordigen. De Duitsers hadden al eerder laten weten hun designers harder aan het werk te zetten en verder samen te laten werken zodat in- en exterieurdesign beter op elkaar aansluit (én tussen de modelfamilies ook nadrukkelijker verschillen). Wat is er al concreet? Audi werkt bijvoorbeeld aan een meer driedimensionaal Design van de singleframe grille om het krachtige karakter van de Q-modellen te vergroten. Ook hier is de crosslane concept weer richtingwijzend. Reacties

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.

Reviews

Schrijf een review

Prijs:

Uiterlijk:

Degelijkheid:

Prestaties:

Reviews (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.