Eerste blik op Ssang Yong XIV-2 Concept

De nieuwe conceptcar van SsangYong heet XIV-2 en zal op de aankomende autosalon van Genève worden onthuld. Het is een vervolg op de XIV-1 Concept die het afgelopen najaar zijn debuut maakte op de IAA in Frankfurt.

De SsangYong XIV-2 is een zogenoemde CUV (Crossover Utility Vehicle), waarmee SsangYong zich op strategische wijze in deze marktniche probeert te nestelen. De opvallende vormgeving houdt het midden tussen een stoere, krachtige SUV en een snelle, sportieve coupé. De Nissan Juke en Skoda Yeti krijgen er dus een concurrent bij.

Met één druk op de knop kan de XIV-2 worden omgetoverd tot een cabrio. De Koreanen hopen op die manier vooral een jong publiek aan te spreken, wat ook terug te zien is in het futuristische design.

Ten opzichte van de XIV-1, waar we in september al over schreven, is er weinig veranderd. Motorisch gezien heeft de klant de keuze tussen een 1,6-liter diesel- of benzinemotor, beiden gekoppeld aan vierwielaandrijving en een zesbak of zestrapsautomaat. Uiteraard voldoet de milieuvriendelijke krachtbron aan de Euro VI-emissienormen. Wel is er nu meer bekend over de lengte, 4,17m en breedte, 1,82m.

Wanneer het model op de markt verschijnt is nog niet bekend, even wachten nog dus voordat we 'm kunnen uitproberen!

Update: nu met officieel beeldmateriaal van het eindresultaat.Reacties

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.