Nieuwe SsangYong SUV in de maak

SsangYong en Mahindra zijn de ontwikkeling van een nieuwe SUV gestart; de eerste gemeenschappelijk geproduceerde auto sinds Mahindra eind vorig jaar meerderheidsaandeelhouder werd van de fabrikant. Het nieuwe model zal over drie jaar in de SsangYong-showrooms in India staan.

De afgelopen weken werden de eerste schetsen op papier gezet van het allereerste gemeenschappelijke concept van Mahindra en SsangYong. Het betreft een 'premium-SUV' die zich zal nestelen in een tot nog toe dun bevolkt marktsegment in India. SsangYong verwacht het nieuwe model flink aan de man te kunnen brengen dankzij een lage prijs en weinig concurrentie. Bovendien wordt de auto voor India ook in dat land geproduceerd.

De algemene strategie is om SsangYong de verantwoordelijkheid toe te vertrouwen voor de grotere modellen, terwijl Mahindra zich meer zal toespitsen op de kleinere voertuigen. Vorige maand nog kondigde SsangYong aan dat het tegen 2016 zijn verkoopvolume zal verdrievoudigen tot 300.000 auto's per jaar. Om deze doelstelling te halen worden binnen nu en twee jaar de vijf bestaande modellen grondig geüpdatet en zien de komende vijf jaar vier gloednieuwe modellen het licht. Mahindra zorgt voor de distributie, om te beginnen in Zuid-Afrika.

 Reacties

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.