Voorproeven aan compacte crossover met SsangYong XIV-1 Concept

SsangYong versterkt hun comeback met een nieuw studiemodel, de XIV-1 Concept. Het studiemodel toont een realistische visie op een toekomstige, compacte crossover van het merk.

De XIV-1 is meer dan een stijlstudie. Het is de conceptversie van een compacte crossover, die verder zal worden uitgewerkt tot alweer een nieuw seriemodel in het gamma van het Koreaanse merk. Bij de ontwikkeling wordt de focus gelegd op het B-segment waarin auto’s als de Nissan Juke en Skoda Yeti de dienst uit maken. Om er uit te kunnen springen is de XIV-1 uitgerust met tegengesteld te openen portieren, waardoor een B-stijl kan ontbreken. Ook heeft de Koreaan LED-koplampen meegekregen.

Het interieur is opvallend flexibel, waarin de stoelen vrij bewegen en om te draaien zijn. De Koreanen hebben verder gelet op details in de vorm van een kek retro stuur, blauwe sfeerverlichting langs het dashboard en een centraal touschreen. Modern als hij moet zijn laten veel functies zich bedienen via smartphones.

SsangYong heeft twee motoren op de agenda staan; een benzine- en dieselgestookte 1.6 litermotor. Beiden zijn gekoppeld aan vierwielaandrijving en een zesbak of zestrapsautomaat.

Hier gaan we meer van horen!Reacties

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.