Ssangyong officieel terug in Nederland

Ssangyong is officieel terug op de Nederlandse markt. De rentree van het merk wordt gemarkeerd door de introductie van de volledig nieuwe SsangYong Korando die met onmiddellijke ingang leverbaar is. De importeur vestigt zich in Alblasserdam.

Ssangyong is officieel terug op de Nederlandse markt. De rentree van het merk wordt gemarkeerd door de introductie van de volledig nieuwe Ssangyong Korando die met onmiddellijke ingang leverbaar is. D
Ssangyong officieel terug in Nederland

De toekomst van het Koreaanse merk is door de samenwerking met het Indiase Mahindra & Mahindra verzekerd. SsangYong Motors Middle Europe, onderdeel van de Belgische Groep Alcopa, heeft in Alblasserdam SsangYong Motors Nederland opgericht en is sinds eind vorig jaar operationeel.

In de afgelopen maanden heeft SsangYong Motors Nederland haar plannen en toekomstverwachtingen voorgelegd aan de voormalige dealerbedrijven in ons land, die nagenoeg allemaal positief reageerden. De eerste contracten in de Benelux zijn inmiddels getekend zodat SsangYong binnenkort een basis voor het distributienetwerk van 14 dealers kan opzetten. Het merk streeft uiteindelijk naar zo’n 25 verkooplocaties.

Met de komst van de nieuwe Korando hebben de dealers een compleet nieuw model in de showrooms staan. De compacte SUV staat naast de bestaande Rexton, Rodius en Actyon Sports en wordt vanaf april ook leverbaar met automatische transmissie. Vanaf de start is de Korando voorzien van een tweeliterdiesel met 175 pk. In de eerste helft van volgend jaar gevolgd door een versie met teruggeschroefd vermogen. Ook staat een tweeliter benzinemotor op het programma en in de toekomst zullen andere motorvarianten beschikbaar komen. Of het merk ook op de AutoRAI vertegenwoordigd zal zijn is nog niet duidelijk.Reacties

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.

Reviews

Schrijf een review

Prijs:

Uiterlijk:

Degelijkheid:

Prestaties:

Reviews (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.