SsangYong terug van weggeweest

SSangYong keert terug naar Nederland. De Nederlandse vertegenwoordiging van het Koreaanse merk - vooral bekend van de

SSangYong keert terug naar Nederland. De Nederlandse vertegenwoordiging van het Koreaanse merk - vooral bekend van de SUV-modellen - wordt na afwezigheid van ruim een jaar jaar bij de Belgische Alcopa Groep ondergebracht.

SSangYong keert terug naar Nederland. De Nederlandse vertegenwoordiging van het Koreaanse merk - vooral bekend van de SUV-modellen - wordt na afwezigheid van ruim een jaar jaar bij de Belgische Alcopa
SsangYong terug van weggeweest

Het Koreaanse merk bloeide op met de Musso, Rexton, Kyron en Actyon, SUV-modellen met veelal een van Mercedes-Benz geleend hart en een scherpe prijs. Ook hebben de Koreanen in de schijnwerpers gestaan met de Rodius MPV, die door zijn 'uitgebouwde' ontwerp aan de achterzijde ook wel als 'dakkapel' bekend heeft gestaan.

Nadat de importeur door het faillissement van Kroymans verdween uit ons land bleef het merk echter niet onopgemerkt. Met onder meer de C200 liet SsangYong zien de Europese markt best aan te kunnen. De Alcopa Groep gaat SsangYong - naast Isuzu - vanaf nu vertegenwoordigen in de Benelux. SsangYong staat zelf nog te koop; in Korea worden met diverse partijen gesprekken gevoerd voor een overname.


1064
1064

Reacties

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Plaats hierboven je reactie.